• Oznam
          • Oznam

          •  

            Vážení rodičia a milí žiaci,

             

            oznamujeme vám, že

            v dňoch 03. 05. 2021 (pondelok) a 10. 05. 2021 (pondelok)

            udelil riaditeľ školy, Ing. Jozef Ďuriník,

             

            riaditeľské voľno

             

            pre všetkých žiakov školy

            z dôvodu konania prijímacích skúšok do 1. ročníka.

             

            Vyučovanie bude pokračovať od 04. 05. 2021 nasledovne:

            • I. - III. ročníky – dištančne,
            • IV. ročníky – prezenčne v škole.

            V Žiline, 29. 04. 2021                                            Ing. Jozef Ďuriník

                                                                                               riaditeľ školy

        • Čistenie odpadových vôd - koniec veľkých epidémií vo svete
          • Čistenie odpadových vôd - koniec veľkých epidémií vo svete

          • Slovo epidémia sa v tomto období vyskytuje v našom slovníku veľmi často. Epidémia je náhly a hromadný výskyt a šírenie infekčných a iných chorôb v určitom mieste a čase. História nám zaznamenáva rôzne typy epidémií vo svete. Ako sa s tým ľudia vyrovnávali a ako to pokračuje dnes sme mali možnosť vidieť a počuť na prednáške.

            V rámci dlhodobej spolupráce so Stavebnou fakultou STU v Bratislave sa dňa 13.04.2021 konala online prednáška pod názvom "Čistenie odpadových vôd - koniec veľkých epidémií vo svete".

            Prednáška bola súčasťou pilotného projektu spolupráce so strednými školami. Cieľom bolo oboznámiť žiakov v oblastiach: ekológia, vodné a odpadové hospodárstvo, vodné stavby, krajinná architektúra a zeleň v našich mestách.

            Na prednáške sa zúčastnilo 58 žiakov tretieho ročníka študijného odboru staviteľstvo a štyria učitelia odborných predmetov.

            pokračovanie .......... Cistenie_odpadovych_vod.pdf


        • Prednáška o termovízií
          • Prednáška o termovízií

          • V čase dištančného vzdelávania sa nám ponúka priestor na online vzdelávanie. Využili sme ochotu odborníka v oblasti termovízie pána Jána Briestenského. Dňa 16.04.2021 sa nám podarilo zorganizovať konferenciu so žiakmi vybraných tried prvého a tretieho ročníka. Celkovo sa zúčastnilo 58 žiakov a štyria učitelia odborných predmetov. Nasledujúce riadky a obrázky dokumentujú, že prednáška bola veľmi zaujímavá.

            Prednaska_o_termovizii.pdf

        • Súťaž o mobilný telefón
          • Súťaž o mobilný telefón

          • Milí študenti,

            Zapojte sa do súťaže, ktorá je pod záštitou Katedry energetickej techniky (Žilinská univerzita v Žiline) a vyhrajte mobilný telefón XIAOMI REDMI 9 4GB/64GB. Súťaž trvá do 30.4.2021. Viac info nájdete na tomto linku: https://www.facebook.com/KETUNIZA/posts/3470502729722602

             

            Zároveň by sme vám radi predstavili atraktívny študijný program "Energetická a environmentálna technika", ktorý má na Žilinskej univerzite v Žiline dlhodobú tradíciu. Dôkazom kvality a odbornosti je úzka spolupráca univerzity s významnými podnikmi z oblasti energetiky a strojárenstva v rámci Slovenska, Európy ale aj Severnej Ameriky. Veľmi dôležitým faktorom je aj vysoká uplatniteľnosť absolventov tohto odboru na Slovenskom, ale aj zahraničnom trhu práce. Niektoré odporúčania našich absolventov nájdete v tomto článku: https://zilina.dnes24.sk/uvazujete-nad-univerzitou-vdaka-tejto-skole-nebudete-mat-v-buducnosti-nudzu-o-pracu-171398)

             

            Prečo študovať energetiku?

            -  trvale udržateľný rozvoj spoločnosti vyžaduje rozumné využívanie zdrojov energie pri zvyšujúcej sa spotrebe elektrickej a tepelnej energie

            -  študenti odboru získajú teoretické znalosti a praktické skúsenosti, čo im zvýši šance pre získanie kvalifikovaného zamestnania

            -  neustály vývoj energetiky si vyžaduje stále nových odborníkov, čím sa naši absolventi dostávajú do výhodnejšej pozície a rastie po nich dopyt

            -  absolventi môžu ďalej rozširovať svoje odborné skúsenosti na doktorskom štúdiu

             

            Absolvent štúdia sa v praxi uplatní v oblasti projektovania a prevádzkovania vykurovacích, vetracích a plynárenských systémov. Taktiež môže pracovať v oblastiach, kde sa riešia problematika znižovania energetickej náročnosti technologických procesov, hospodárnejšieho využívania tepelnej energie, využívania obnoviteľných zdrojov energie a taktiež vypracovania energetických auditov.

             

            Bližšie informácie nájdete na stránke: http://studujket.sk/ alebo v nasledovnom videu: https://www.youtube.com/watch?v=NNQEQ4Tpwgg

            Prihlášku je možné zaslať do 30.4.2021

            Ďalšie články, kde o nás písali: 

            https://zilina.dnes24.sk/co-studovat-aby-ste-nasli-uplatnenie-predstavujeme-vam-odbor-ktory-ma-buducnost-173780

            https://ruzomberok.dnes24.sk/zilinska-univerzita-slavi-uspechy-v-zahranici-pozrite-v-com-je-slovenskym-unikatom-177299

             

            S prianím pekného dňa

            Radovan Nosek

        • ZMENA KLÍMY
          • ZMENA KLÍMY

          • Zmena_klimy.pdf

            KLUB S VYUŽITÍM IKT ZRUČNOSTÍ, PREPOJENIE PREDMETOV I. – IV. ROČNÍKA S PRAXOU, ODBORNÉ PREDNÁŠKY A KONZULTÁCIE PROJEKTOV S ODBORNÍKMI Z PRAXE POZÝVA VYBRANÝCH ŽIAKOV II., III. ROČNÍKA ODBORU POZEMNÉ STAVITEĽSTVO, KOLEGYNE A KOLEGOV NA PREDNÁŠKU

             

            ZMENA KLÍMY: GLOBÁLNY PROBLÉM S LOKÁLNYMI DOPADMI

               PREDNÁŠAJÚCI: MGR. JOZEF PECHO, ODBOR KLIMATOLOGICKÁ SLUŽBA, SHMÚ

             

            PREDNÁŠKA SA KONÁ PROSTREDNÍCTVOM APLIKÁCIE ZOOM,

            TERMÍN 23.04.2021, PIATOK 07.50 - 8.30 HOD

             

            Join Zoom Meeting
            https://us02web.zoom.us/j/3534075843?pwd=Q3ExVm05bGxaeFRZbGR2VzlnMTlEdz09

            Meeting ID: 353 407 5843
            Passcode: 8gHF0P

                 

            Ing.Eva Kucharová, Ing.arch.Ľubomíra  Buchová, Ing.Marcel Zsóka PhD.

        • Studuj. Stážuj. Vyjeď.
          • Studuj. Stážuj. Vyjeď.

          • Zahraniční zkušenosti volají!

            Zkušenosti ze zahraničí jsou k nezaplacení. Až si vybereš svou vysněnou vysokou školu, nezapomeň proto, že zážitky můžeš sbírat i mimo její budovu. Jako student budeš mít možnost vyrazit na studijní pobyt, pracovní stáž nebo jako dobrovolník do zahraničí. Na svou cestu získáš stipendium a ze světa si přivezeš nejen zajímavé zážitky, ale také zkušenosti, které jinde nezískáš. 

             

            V orientaci mezi dostupnými možnostmi, jak vyjet do světa, ti pomůže Dům zahraniční spolupráce. Základní přehled najdeš na stránce Vyjeď.cz a aktuality můžeš sledovat na Facebooku  nebo Instagramu.  

             

            Unikl ti přednáškový den Studuj. Stážuj. VyjeďPusť si jeho záznam. Dozvíš se užitečné tipy, jak získat zajímavé zahraniční zkušenosti nejen během studia. 

             

            A proč vůbec uvažovat o výjezdu do zahraničí? 

             

            Zajímá tě studium ve Francii?

             

            Pomůže ti kancelář Campus France! Jejím cílem je propagovat francouzský vysokoškolský systém u českých gymnazistů a dalších studentů. Pomáhá zájemcům o studium ve Francii připravit studijní plán, zodpovídá dotazy ohledně nabídky vzdělávání, nabízí asistenci s vyřizováním administrativních záležitostí a přípravou.

             

            Zástupce Campus France je celý týden k dispozici v angličtině nebo ve francouzštině, aby ti pomohl co nejlépe zrealizovat tvé studijní plány ve Francii. Po celý rok je možné domluvit si online schůzku pomocí platformy Zoom a rovněž tě rádi přivítají (v míře možné podle aktuálních vládních omezení způsobených pandemií) ve vlastních prostorách: ve Francouzském institutu v Praze a v Alliance française v Brně. 

             

            Spoj se s Campus France na prague@campusfrance.org nebo navštiv web www.ifp.cz/cz/vzdelani-ve-francii  

             

            Zajímají tě studijní nebo stážové možnosti v Rakousku?

            Chceš vědět, jak vyjet, jaké to je v zahraničí a co dělat pro to, abys mohl vyjet? Kontaktuj iniciativu Do Rakouska na info@dorakouska.info nebo na Facebooku či Instagramu a ptej se na cokoliv, co tě ohledně Rakouska a studia napadne.

             

            Kontakt je možné využít také pokud si nevíš rady, jakou školu zvolit, jaké jsou rozdíly nebo bys potřeboval pomoct s dobře napsaným motivačním dopisem či zlepšit svou jazykovou vybavenost. Žádný dotaz není hloupý! Lidé z Do Rakouska na zkušenou jsou studenti, kteří si navzájem pomáhají, a těší se, že mohou pomoct dalším poznat Rakousko, poznat sebe.

             
            Láká tě Německo?

             
            Čeká tě maturita a přemýšlíš, co po ní? Chystáš se na vysokou školu a láká tě studijní pobyt či letní kurz v Německu? Pak ti pomůže organizace DAAD! Informace a užitečné tipy ke studiu v Německu a ke stipendiím DAAD najdeš na webu www.daad.cz. Můžeš se také podívat na videa na YouTube, navštívit Facebook nebo kontaktovat DAAD e-mailem na adrese info@daad.cz.

             

            Ať už si vybereš kteroukoliv možnost, věř, že zkušenosti ze zahraničí v budoucnu mnohokrát zúročíš, a ještě budeš mít zážitky na celý život.

            Začni psát svůj příběh!

            Dům zahraniční spolupráce

        • Garden Semmelrock
          • Garden Semmelrock

          • Keď talent nemá prázdniny.

             

            Už piaty mesiac sú brány škôl zatvorené pre pandémiu. Vyučovanie a všetky aktivity však pokračujú. Kto má silu a chuť, dokáže aj v tejto situácii prejaviť silnú vôľu a odhodlanie pracovať. Ešte v septembri, na začiatku školského roku, sme prijali výzvu zúčastniť sa tretieho  ročníka súťaže pre stredné školy, organizovanej spoločnosťou Garden Semmelrock. Náš tím tvorili: Adela Mešková – III.BO, Samuel Kyzek – III.A, Lujza Klocáňová - III.A, Emma Köplová - III.BP a Lenka Brisudová - III.DP.

            Tvoriť a konzultovať v online priestore nebolo jednoduché. Po skončení vyučovania sme všetci potrebovali prestávku od obrazovky počítača. Náš tím však dal všetky sily do zhotovenia projektov do súťaže. Neodradila ich ani choroba, ani časový stres a vytvorili diela, ktoré boli patrične ocenené. Po zhliadnutí súťažných projektov som bola veľmi milo prekvapená a hrdá na našich žiakov. Čakali sme na výsledky do 23. marca 2021, kedy porota vyhlásila víťazov. Z desiatich škôl a 30 projektov boli štyri projekty ocenené. Z týchto štyroch ocenení naša škola získala 3 ceny.

            Z internetovej stránky Garden Semmelrock:

            Výhercovia 3. ročníka súťaže Garden Semmelrock:

            V kategórii: Penzión – získali  1. miesto Samuel Kyzek a Lujza Klocáňová - SPŠ stavebná, Žilina

            https://www.semmelrock.sk/wp-content/uploads/2021/03/semmelrock_garden_semmelrock_3_penzion-600x338.jpg

             

            Špeciálna cena (kreatívny nápad) – Lenka Brisudová  - SPŠ stavebná, Žilina

            https://www.semmelrock.sk/wp-content/uploads/2021/03/semmelrock_garden_semmelrock_3_bytovy_dom-600x338.jpg

             

             

             

            Ďakujem celému tímu za spoluprácu, za ich tvorivé nápady a ochotu venovať čas pri tvorbe  projektov. Výhercom gratulujem a ďakujem za úžasnú propagáciu našej školy SPŠ stavebnej v Žiline v navrhovaní záhrad a okolia objektov, ktoré slúžia na bývanie. Ďakujem aj kolegom, ktorí poskytli žiakom cenné rady. Už tretíkrát sme zvíťazili v tejto súťaži, čo svedčí o tom, že máme šikovných a talentovaných žiakov. Hlavne v tomto období oceníme pekné okolie našich príbytkov, keď potrebujeme čerpať silu a energiu pre naše zdravie. Veď aj čínske príslovie hovorí: „Záhrady sú stvorené ako potrava srdca.“      

            V kategórii: Bytový dom (štvorbytovka) - získala 1. miesto – Lenka Brisudová SPŠ stavebná, Žilina

             

             

            V Žiline 29.03.2021                                                  Ing. Dagmar Vankušová

                                                                                    Koordinátor a konzultant súťažných prác

        • POVEDZ TO NAHLAS!
          • POVEDZ TO NAHLAS!

          • Všetky potrebné informácie sa nachádzajú aj na našej stránke nahlas.online

            • Záleží Ti na našom životnom prostredí? 
            • Túžiš žiť ľahko na zemi?  
            • Si rovnako „zapálený/á pre klimatickú krízu“ ako Greta Thunberg?
            • Alebo je Tvoj protest tichší a nenápadnejší?  
            • Za čo alebo proti čomu by si išiel/la protestovať? 
            • Aké zmeny v zákonoch alebo našich zvykoch by si presadil/la?
            • Čo robíš lepšie ako dospelí okolo Teba?

            Pomôž nám lepšie poznať a pochopiť, ako vnímaš problémy týkajúce sa nášho životného prostredia. Každý jeden hlas sa počíta. Rovnako ako sa počíta každá jedna emisia.

            Pošli nám svoj príbeh, či odkaz mailom na mojpribeh@nahlas.online do 10. apríla 2021.

            Najzaujímavejšie príbehy sa stanú súčasťou novej divadelnej inscenácie NAHLAS, ktorú pre vás pripravuje Divadelné centrum v spolupráci s CEEV Živica. 

            Divadelná inscenácia Nahlas vzniká aj vďaka podpore Fondu na podporu umenia.

            Kam poslať?
            mail: mojpribeh@nahlas.online
            termín: do 10. apríla 2021

            Ako poslať?
            formou textu ako prílohu mailu: úvaha, esej, či denníkový záznam (max. 4 strany) alebo
            formou videa ako link (Youtube, Vimeo a pod.): videoodkaz, anketa, či dokument (max. 5 min)

            Tešíme sa na každý jeden príbeh :)

            Budeme veľmi radi, ak sa Vaši žiaci zapoja do nášho tvorivého procesu. V prípade otázok nás neváhajte kontaktovať. 

             S pozdravom

             

            Ing. Ema Domonji

            _______________________

            Ing. Ema Domonji

            manažér predaja

            mobil: 0948 434 454

            email: ema@divadelnecentrum.sk

             

            Divadelné centrum

            A. Kmeťa 28

            036 01  Martin

            www.divadelnecentrum.sk

        • Oznam
          • Oznam

          • Milé študentky a študenti,

            vzhľadom na nepriaznivý epidemiologický vývoj situácie v regióne a na základe dnešného odporučenia nášho zriaďovateľa ŽSK  vám  oznamujem, že od zajtra, tj. 19. 03. 2021, prechádzame so študentami 4. roč. opäť na dištančnú formu vzdelávania a to až do odvolania. 

            Prajem vám všetkým pevné, pevné zdravie

                                      Ing. Jozef Ďuriník

                                         riaditeľ školy

        • Oznam
          • Oznam

          • Milé študentky a študenti, po skončení karantény začíname dňom 18.03.2021 (štvrtok) prezenčnou formou výuky na našej škole pre všetkých študentov 4. ročníka. Výuka bude pokračovať podľa stanoveného rozvrhu hodín. V súlade s aktuálne platnou legislatívou je Vaša účasť na prezenčnom vyučovaní bez výnimky povinná ! O podrobnostiach nástupu na prezenčnú formu vyučovania Vás informovali Vaši triedni profesori.

            Študenti 1. až 3. ročníka sa naďalej učia dištančnou formou vzdelávania.

            Ing. Ďuriník Jozef

            riaditeľ školy

        • Vysoká škola baňská v Ostrave
          • Vysoká škola baňská v Ostrave

          • Fakutná škola

            Vážení studenti,

            V loňském roce se nám podařilo naše stávající studijní obory nově akreditovat jako studijní programy pro přípravu na regulované povolání a to na dobu 10 let, tedy do roku 2030. V nových studijních programech je kladen větší důraz a povinnost na praxi a rovněž byly zavedeny nové předměty v souvislosti s požadavky zeměměřické praxe. V rámci projektu ESF a ERDF (Evropské strukturální fondy) se nám rovněž podařilo velkou měrou inovovat naše přístrojové a SW vybavení katedry.

             

            Pro akademický rok 2021/2022 tedy pro SŠ nabízíme:

            • bakalářský studijní program Inženýrská geodézie, příprava pro regulované povolání „Výkon zeměměřických činností“, prezenční i kombinovaná forma studia
            • bakalářský studijní program Důlní měřictví, příprava pro regulované povolání „Výkon zeměměřických činností“, „Důlní měřič“, prezenční i kombinovaná forma studia

             

            Podrobnější informace o nabízených studijních programech (cíle studia, profil absolventa, znalosti, dovednosti a uplatnění) včetně studijních plánů můžete najít na odkazu:

            https://www.hgf.vsb.cz/cs/uchazeci/studijni-obory/bakalarske-studium/

             

             Na níže uvedených odkazech můžete najít nová promo videa Hornicko- geologické fakulty: 

             

            Kompletní představení námi nabízených studijních programů je možné shlédnout na:

             

                                        S úctou        

                            doc. Ing. Hana Staňková, Ph.D.                                   

            Garant oboru Inženýrská geodézie, Proděkan pro rozvoj a legislativu

        • Oznam pre žiakov a rodičov
          • Oznam pre žiakov a rodičov

          • Milí žiaci IV. ročníkov, oznamujem vám, že od zajtra, 05. 03. 2021, prechádzame vo IV. ročníkoch na dištančné vzdelávanie minimálne do 17. 03. 2021. Budete sa vzdelávať podľa platného rozvrhu hodín z domu. O opätovnom otvorení školy a nástupe budete včas informovaní. S pozdravom a prianím pevného zdravia Ing. Jozef Ďuriník riaditeľ školy

        • Pozvánka na webináre
          • Pozvánka na webináre

          • KLUB S VYUŽITÍM IKT ZRUČNOSTÍ, PREPOJENIE PREDMETOV I. – IV. ROČNÍKA S PRAXOU, ODBORNÉ PREDNÁŠKY A KONZULTÁCIE PROJEKTOV S ODBORNÍKMI Z PRAXE POZÝVA ŽIAKOV ODBORU POZEMNÉ STAVITEĽSTVO,  REKONŠTRUKCIE , TIS, PO A TIEŽ KOLEGYNE A KOLEGOV NA WEBINÁRE

             

            VELUX, RODINNÝ DOM

             

            Kliknite a pripojte sa prostredníctvom služby TEAMS.

            Na webinári sa budeme zaoberať:

            • Kvalitou vnútorného prostredia / denné svetlo a čerstvý vzduch, komfort v interiéri
            • Produktmi VELUX / strešné okná, svetlíky, svetlovody
            • Inštaláciou strešného okna do strešného plášťa
            • Výpočtom denného osvetlenia v interiéri / program Daylight Visualizer
            • Predstavením súťaže Rodinný dom VELUX a nového systému registrácie

            + zúčastníte sa webinára a vyhrajte pre svoju školu designový detektor kvality vzduch Airbird

             

            ODKAZ NA 1. WEBINÁR 04.03. 2021, štvrtok – OD 9:30 (2H), https://cutt.ly/nkNtWb9

            ODKAZ NA 2. WEBINÁR 05.03. 2021, piatok – OD 9:30 (2H) https://cutt.ly/BkNttc0

            ODKAZ NA 3. WEBINÁR 11.03. 2021, štvrtok – OD 9:30 (2H) https://cutt.ly/SkNtqYV

             

                 

            ING.EVA KUCHAROVÁ, ING.ARCH.ĽUBOMÍRA  BUCHOVÁ, ING.MARCEL ZSÓKA PHD.

        • Dny otevřených dveří ONLINE 1.–6. marca 2021
          • Dny otevřených dveří ONLINE 1.–6. marca 2021

          • Vážení,

             

            rádi bychom vašim studentům představili možnosti studia na Ostravské univerzitě. Současná epidemiologická situace nám znesnadňuje, někdy i naprosto znemožňuje, jakákoliv osobní setkání. Vycházíme proto našim uchazečům vstříc a sdílíme s nimi informace o studiu a univerzitě co nejpříjemnější virtuální formou.

             

            Od pondělí 1. 3. do soboty 6. 3. proto pořádá Ostravská univerzita online Dny otevřených dveří s živými diskuzemi se studenty i studijními poradci na stránkách studujostravskou.osu.cz. Budeme moc rádi, pokud se vaši studenti zúčastní. Vás osobně bychom chtěli požádat, abyste tuto informaci sdíleli mezi maturitní ročníky, případně
            i mezi studenty, kteří budou maturovat příští rok
            .

             

            Na studujostravskou.osu.cz najdou vaši studenti už teď:

             

            • kompletní přehled studijních oborůdetailními popisy a krátkými videi o náplni studia,
            • talk show s osobnostmi univerzity a studenty, které jsme natáčeli v prosinci,

             

            Na Dnech otevřených dveří navíc mohou:

             

            • chatovat se studijními poradci (vždy od 16.00),
            • ptát se naživo studentů na vše, co je zajímá. Večerní live Q&A talk show začíná vždy v 19.00.

             

            Po 1. března s Fakultou sociálních studií

            Út 2. března s Pedagogickou fakultou

            St 3. března s Fakultou umění

            Čt 4. března s Filozofickou fakultou

            Pá 5. března s Lékařskou fakultou

            So 6. března s Přírodovědeckou fakultou

             

            Vaše studenty určitě zaujme naše Přírodovědecká fakulta, kde mohou studovat perspektivní obory jako je informatika, matematika, fyzika, chemie, biologie nebo geografie. Zakládáme si na tom, že jsou naše studijní programy koncipovány tak, aby reagovaly na současné trendy a připravily absolventy na široké spektrum uplatnění. Se studenty pracujeme individuálně
            a motivujeme je k oborovým specializacím, běžně u nás pracují ve špičkově vybavených laboratořích a účastní se častých terénních exkurzích, kde pracují s moderním přístrojovým vybavením. Drtivá většina programů na PřF OU je bez přijímací zkoušky. Přihlášky přijímáme do pondělí 15. března 2
            021.

             

            Vaši studenti se na Dnech otevřených dveří dozví nejen o možnostech studia, ale také o uplatnění absolventů v praxi nebo o tom, co konkrétně jim může studium na každé fakultě přinést.

             

            Velkou přidanou hodnotou bude možnost ptát se současných studentů. Ti rádi předají vlastní zkušenosti s jednotlivými obory nebo předměty,  se studiem v zahraničí nebo informace o možnostech praxí.

             

            Prosím vás proto o rozšíření této zprávy mezi vaše zaměstnance a především studenty. Velmi bychom také ocenili, kdybyste naši událost dále sdíleli i na svých sociálních sítích. V příloze najdete informační brožury s možnostmi studia na Ostravské univerzitě.

             

            Pokud máte jakékoliv dotazy týkající se průběhu univerzitních online Dnů otevřených dveří, neváhejte se obrátit na naše zaměstnance Centra marketingu a komunikace.

             

            Srdečně

             

            Jan Lata